Widing till Schweiz

Brynäs-stjärnan Daniel Widing lämnar elitserien och kommer de två kommande säsongerna att spela för Davos i den schweiziska högstaligan. Widing kommer till ett lag med stor vinnarkultur - man blev mästare så sent som den här säsongen vilket var lagets fjärde titel under 2000-talet. Två saker som lockade Widing till Davos, i en tid när många svenska spelare lockas av ryska KHL, var det hårda matchandet med både ligan och Champions League, samt att laget spelar en väldigt offensiv hockey:
     - De var ute efter en skridskoskicklig forward, så de vill ha någon som kan åka mycket skridskor, forechecka hårt och stressa motståndarna, säger Widing till Hockeysverige.se

Widings 46 mål för Brynäs under de två senaste säsongerna kommer naturligtvis bli en kännbar förlust för Gävle-laget. Men Widing har fullt förtroende för den som är tänkt att ersätta honom:
   - Jag tror att (Magnus) Kahnberg kommer vara bra, det är en spelare jag gillar. Han kommer få en större roll här, spela mer pp och få mer istid. Han har 20 mål inom sig, så det är nog ingen som kommer sakna mig när säsongen är slut (skratt).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0